monumentwaarderingBouwhistorie is de bouw-, verbouw- en gebruiksgeschiedenis van een bouwwerk. Bouwhistorisch onderzoek bestaat uit het zoeken naar relevante informatie over een bouwwerk en het analyseren en interpreteren van de informatie.

documenterenWij verrichten alle vormen van bouwhistorisch onderzoek, van inventarisatie tot uitgebreide documentatie. Wij hanteren de richtlijnen voor bouwhistorisch onderzoek die zijn opgesteld door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en de Stichting Bouwhistorie Nederland.

restaurerenWij verzorgen de voorbereidende werkzaamheden van een goede en verantwoorde restauratie.

monumentwaarderingDe monumentenwaardering wordt beoordeeld op authenticiteit en zeldzaamheid met betrekking tot ‘cultuurhistorie’, ‘architectuur- en bouwhistorie’ en ‘ensemble en stedenbouw’. De waardering van monumenten wordt uitgedrukt in monumentenwaarde.

documenterenWij verzorgen het documenteren en beschrijven van historische objecten. Ook het opstellen van redengevende omschrijvingen behoort tot de activiteiten.

samenwerkingVoor verschillende werkzaamheden werken wij samen met andere partijen zoals collega-bouwhistorici en architecten. Door deze samenwerking kunnen wij ook bij grote projecten alle facetten van het bouwhistorisch onderzoek aanbieden.